Finqle

Factoring: snelle betaling van jouw factuur

Op een netwerkborrel hoorde ik voor het eerst van factoring. Een andere ondernemer vertelde hierover en hoe blij hij was dat hij dit had ontdekt. Het bespaarde hem veel tijd en zorgen. Het is gewoon heel vervelend dat wanneer je jouw factuur hebt gestuurd, je vervolgens zo lang moet wachten op je betaling. Geld waar je voor gewerkt hebt en waar je recht op hebt. Maar soms moeten er herinneringen verstuurd worden en moet er nagebeld worden. Allemaal erg frustrerend en tijdrovend. Bovendien zijn er zorgen of de factuur überhaupt wel betaald wordt.

Factoring

Hoe werkt factoring?

Bij factoring verkoop je jouw factuur aan een factormaatschappij. Je krijgt hiervoor de waarde van jouw factuur. De factormaatschappij gaat vervolgens jouw factuur incasseren bij jouw debiteur. De klant betaalt dus rechtstreeks aan de factormaatschappij. Jij kan jouw betaling als binnen 24 uur binnen hebben. Vervolgens is het voor jou ook klaar. De factormaatschappij regelt de rest zelf en hier hoef je dus ook niets meer aan te doen. Je kunt je lekker concentreren op je bedrijf en op je volgende opdracht.

Factuur

Te mooi om waar te zijn?

Klinkt allemaal heel mooi maar ik was wel erg bang dat zo’n dienst enorm duur is. Je bespaart er immers een boel tijd mee maar je loopt ook geen risico meer op non betaling. Volgens mijn collega ondernemer valt dat dus enorm mee. Ze waarschuwde me wel even goed op te letten bij welke maatschappij je gaat. Zij had zelf goede ervaring met Finqle. Bij hen betaal je bijvoorbeeld alleen een factorfee. Een percentage van de factuur. Dit wordt ingehouden bij de betaling. Sommige bedrijven vragen echter ook nog opstartkosten of abonnementskosten. Dat is bij Finqle niet het geval. Je betaalt alleen als je een factuur indient. Dus ook als je even geen opdrachten aanneemt en dus geen facturen verstuurt dan heb je ook geen kosten.