outplacement

Een vast contract, maar toch uit je functie ontheven? Zet in op outplacement!

Wanneer je in het bezit bent van een contract voor onbepaalde tijd, dan zit je op zich in een uitstekende situatie. Toch moet je niet denken dat het onmogelijk is dat je ooit ontslagen wordt. Zelfs als je je werk goed doet en je niet in een conflict terechtkomt kan dat gebeuren. Denk maar aan een gedwongen ontslag door bijvoorbeeld een fusie, een reorganisatie of een bezuiniging. Gelukkig kun je niet zonder slag of stoot op straat worden gezet. Je werkgever zal namelijk over de brug moeten komen met een compensatie, een die normaliter uit outplacement of een geldbedrag bestaat. Hieronder lees je waarom het in de meeste gevallen beter is voor outplacement te kiezen, ondanks de aanlokkelijke gedachte van het ‘snelle geld’.

outplacement

Redenen om voor outplacement te kiezen boven een geldbonus

Er zijn, wanneer je ontslagen wordt, voldoende redenen om te kiezen voor outplacement boven geld, te weten:

  • Als je voor outplacement kiest, dan ga je een traject in dat moet leiden tot het vinden van een nieuwe baan voor een lange tijd. Of met andere woorden: de kans dat je snel nieuw werk vindt is met outplacement groter.
  • Door outplacement onder leiding van een outplacementbureau leer je de arbeidsmarkt beter kennen dan wanneer je zonder begeleiding op zoek zou gaan naar nieuw werk. 
  • Een outplacementtraject wordt normaal gesproken betaald door je werkgever. 
  • Het traject van outplacement wordt meestal al ingezet terwijl je nog werkzaam bij je oude werkgever. Je kunt taken die bij dit traject horen vaak zelfs tijdens werktijd uitvoeren.
  • Door voor outplacement te kiezen vergroot je de kans dat je met een goede verstandhouding met je werkgever uit elkaar gaat.

Al bij al kunnen we stellen dat alleen als je zeker weet dat je snel een goede nieuwe baan vindt het verstandig kan zijn voor een geldbonus te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *