De juiste hypotheek vinden, kan zo gebeuren

Ik had een verjaardag van mijn tante. Ze hield de verjaardag op een vrijdagavond, toevallig had ik die avond niets gepland, dus ik meende mij van mijn goede kant te laten zien: ik ging naar de verjaardag. Het was al tijden geleden dat ik mijn eigen familie had gezien; je groeit uit elkaar. Ook al stond ik me in eerste instantie te vervelen op de verjaardag, kreeg de avond een interessante wending.

Hangend aan een statafel sprak ik een aantal bloedverwanten. Gesprekken die niet heel diepgaand waren en meer gecategoriseerd mochten worden als standaardfamiliegesprekken. Af en toe tuurde ik wat naar de muren, waar foto’s hingen van andere familieleden. Zo’n kleine tien jaar geleden kon het zo maar eens zijn dat ik mezelf op één van die foto’s zag staan. Momenteel was dat niet meer zo, de foto’s bestonden voornamelijk uit de kinderen en van neven en nichten, wat natuurlijk begrijpelijk is. 

In gesprek over een schoonmaakbedrijf

Zo halverwege de avond, ik wilde eigenlijk al naar huis, maar vond dat uit fatsoen niet kunnen, kwam ik in gesprek met de vrouw van mijn neef. Voor de goede orde: mijn neef en zijn vrouw runnen een schoonmaakbedrijf. Ze vertelde over nieuwe algemene voorwaarden die ze als schoonmaakbedrijf hadden laten opstellen. Het bedrijf was behoorlijk gegroeid en ze hadden gemerkt dat dingen, zoals algemene voorwaarden, vergeten werden. Dat hadden ze dus nu opgelost. Ik luisterde dat aan en dacht het gesprek daarmee wel ten einde kwam. 

Het vinden van passend hypotheekadvies

Maar de vriendin van mijn neef begon te vragen hoe het met mij was en of ik al een nieuw huis had gevonden – dat had ze dan weer van mijn tante gehoord, die het weer van mijn moeder had gehoord. Een beetje verbaasd over de vraag, vertelde ik dat we nog met de hypotheek bezig waren. De vrouw van mijn neef adviseerde mij om hypotheekadvies bij de Hypotheker in te winnen. Dat hadden zij ook gedaan – mijn neef en zijn vrouw wonen in Deventer, en dat had hun heel goed gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *