backlinks

Content backlinks schrijven en plaatsen? Houd rekening met deze 3 tips

Wanneer je als verantwoordelijke van een website met een zakelijke insteek aan de slag gaat met het vergaren van backlinks, dan heeft dat uiteraard alles te maken met linkbuilding – en dus met je doel om je online autoriteit te vergroten en je Google-ranking te verhogen. Afijn, deze backlinks worden zoals je misschien weet vaak verpakt in een artikel. Deze artikelen kun je door een extern bureau laten schrijven, maar je zou dit natuurlijk ook zelf kunnen doen. Is dit laatste je voornemen, houd dan rekening met de drie tips die we hieronder beschrijven. 

Zorg voor informatieve artikelen

Ten eerste is het belangrijk dat je artikelen schrijft die daadwerkelijk informatief zijn. Het liefst deel je in je artikel zelfs nieuwe informatie; info die een consument niet zo makkelijk elders op internet kan vinden. Nieuws uit je vakgebied delen kan natuurlijk ook. Mochten deze idee├źn nu niet haalbaar blijken te zijn, dan zou je ook zo diep mogelijk op een specifiek product (dat je zelf natuurlijk ook aanbiedt) kunnen inzoomen.

backlinks

Plaats ze op een relevante pagina

Het is ook van essentieel belang dat je voor je artikel een (blog)pagina uitkiest waarop jouw artikel niet misstaat qua onderwerp. Dit is een cruciaal aspect waarmee je ervoor zorgt dat de juiste, geïnteresseerde mensen je artikel onder ogen zullen krijgen.

Schrijf vlot en aantrekkelijk

Mochten mensen het door jou geschreven artikel op hun beeldscherm krijgen, dan hoop je uiteraard dat dit artikel ook gelezen wordt. Idealiter klinkt men zelfs op de link die je in het artikel hebt verwerkt. Om de kans op dit succes zo groot mogelijk te maken is het zaak dat je boeiend en informeel schrijft. Een prettige leeservaring maakt de kans dat de consument actie onderneemt immers groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *